risin_og_bondin.jpg

Risin og bóndin

Ævintýr, sum Oddvør Johansen endursegði

Páll Danielsen hevur lisið. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014.

 

Aðrir partar

Herman Jacobsen leggur til rættis. H.C. Andersen skrivaði

Í dag fara vit at hoyra vælkenda ævintýrið - Eldførið eftir H.C. Andersen. Heri Jacobsen týddi. Herman Jacobsen leggur til rættis og sigur frá.

Ævintýr eftir H.C. Andersen

Vit hoyra útvarpsleikin frá 1973, sum Hermann Jacobsen legið til rættis. H.C. Andersen skrivaði og Heri Jacobsen týddi til føroyskt. Marius Rein var tøkningur. Svenn Brimheim legði tónleikin til rættis.

Arnbjørn Ó. Dalsgarð endursegði og Páll Danielsen lesur

Hey hey øll somul - her er Barnaútvarpið, sum hesa vikuna bjóðar tykkum sagnir og ævintýr. Vit halda, at fyrst í januar tíma vit so væl at hoyra tílíkar søgur.

Í dag fara vit aftur at hoyra eina elligamla søgu, men bókin, sum hon stendur at lesa í, er spildurnýggj. Vit fara at hoyra ævintýrið Gullgásin.

Tað er eitt ævintýr, sum er í bókini Einaferð var tað. Tað er ein vøkur, myndprýdd ævintýrabók við ævintýrum, sum Jacob jakobsen savnaði saman.

Bókin kom út í samband við 150 ára minni, tí Jacob Jakobsen varð føddur í Havn í 1864. Hann fór fleiri ferðir seinast í 1800 talinum, og savnaði søgur saman.

Hetta ævintýrið og so mong onnur eru søgd frá einum ættarliði til annað, og eru sum árini eru liðin umskapað og tillagað, og í dag eru nøkur teirra umskrivað, og komin út í nýggja bók, sum Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í november.

Nú fer Páll Danielsen at lesa ævintýrið - Gullgásin. Arnbjørn Ó. Dalgsgarð endursegði.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Páll Danielsen lesur ævintýrið - Gullgásin. Arnbjørn Ó Dalsgarð endursegði. Høgni Fagraberg ger ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Páll Danielsen lesur ævintýrið - Gullgásin. Arnbjørn Ó Dalsgarð endursegði. Høgni Fagraberg ger ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014.

Ævintýr eftir H.C. Andersen

Páll Danielsen lesur og Hans Marius Eidesgaard týddi.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Páll Danielsen lesur ævintýrið - Kongaríkið verðsins endi. Lydia Didriksen endursegði. Høgni Fagraberg gjørdi ljóðmyndina.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Páll Danielsen lesur ævintýrið - Kongaríkið verðsins endi. Lydia Didriksen endursegði. Høgni Fagraberg ger ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014

Kári Sverrisson sigur frá

Hesa vikuna hoyra vit kvæði, sagnir og ævintýr. Kári Sverrisson sigur frá ævintýrinum - Kongaríkið verðsins endi

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýrið - Krússapotturin. Páll Danielsen lesur og Høgni Fagraberg ger ljóðmyndina. Ævintýrið er úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman. Arnbjørn Ó. Dalsgarð endursegði og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Meistari yvir meistara. Oddfríður Marni Rasmussen endursegði og Hans Tórgarð læs. Hallur Thommsen gjørdi ljóðmynd.

Ævintýr eftir H.C. Andersen

Bárður Person lesur ævintýrið - Nýggju klæðir keisarans. H.C. Andersen skrivaði og Heri Jacobsen týddi til føroyskt.

Ævintýr, eftir H.C. Andersen - Bárður Person lesur

Í dag hoyra vit vælkenda ævintyrið - Nýggju klæðir keisarans. H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Bárður Person lesur

Ævintýr í fýra pørtum

Vit hoyra ævintýrið, Pinkulisa, sum H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Leikarar eru: Katrin Nolsøe, Vár Berghamar Jacobsen, Gundur Mortensen, Maria Lyaager Jacobsen, Ingrid Jacobsen, Adelborg Linklett. Pauli Magnussen er tøkningur, og Vár Berghamar Jacobsen sigur frá og leggur til rættis.

Ævintýr í fýra pørtum

Vit hoyra ævintýrið, Pinkulisa, sum H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Leikarar eru: Katrin Nolsøe, Vár Berghamar Jacobsen, Gundur Mortensen, Maria Lyaager Jacobsen, Ingrid Jacobsen, Adelborg Linklett. Pauli Magnussen er tøkningur og Vár Berghamar Jacobsen sigur frá og leggur til rættis.

Ævintýr í fýra pørtum

Vit hoyra ævintýrið, Pinkulisa, sum H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Leikarar eru: Katrin Nolsøe, Vár Berghamar Jacobsen, Gundur Mortensen, Maria Lyaager Jacobsen, Ingrid Jacobsen, Adelborg Linklett. Pauli Magnussen er tøkningur, og Vár Berghamar Jacobsen sigur frá og leggur til rættis.

Ævintýr í fýra pørtum

Vit hoyra ævintýrið, Pinkulisa, sum H.C. Andersen skrivaði og Marius Johannesen týddi til føroyskt. Leikarar eru: Katrin Nolsøe, Vár Berghamar Jacobsen, Gundur Mortensen, Maria Lyaager Jacobsen, Ingrid Jacobsen, Adelborg Linklett. Pauli Magnussen er tøkningur, og Vár Berghamar Jacobsen sigur frá og leggur til rættis.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Súsanna Tórgarð lesur ævintýrið - Risans klóta. Oddvør Johansen endursegði. Finnur Hansen ger ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Risans klóta. Oddvør Johansen endursegði og Súsanna Tórgarð lesur. Dánjal Tavsen ger ljóðmyndina.

Ævintýr - Oddfríður Marni Rasmussen endursegði

Elin á Rógvi lesur ævintýrið - Snati. Høgni Fagraberg ger ljóðmyndina.

Ævintýr í tveimum pørtum

Vit hoyra ævintýrið - Soria Moria slottið. Ævintýrið er í tveimum pørtum. Ævintýrið er úr Ævintýrabókini - 25 klassisk ævintýr, ið Peter Madsen valdi, segði frá og myndprýddi. Oddfríður Marni Rasmussen týddi til føroyskt. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2021. Páll Danielsen lesur.

Ævintýr í tveimum pørtum

Vit hoyra ævintýrið - Soria Moria slottið. Ævintýrið er í tveimum pørtum. Ævintýrið er úr Ævintýrabókini - 25 klassisk ævintýr, ið Peter Madsen valdi, segði frá og myndprýddi. Oddfríður Marni Rasmussen týddi til føroyskt. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2021. Páll Danielsen lesur.

Ævintýr, sum H. C. Andersen skrivaði

Vit hoyra ævintýrið, Svínadrongurin. H.C. Andersen skrivaði og Heri Jacobsen týddi til føroyskt. Vár Berghamar Jacobsen leggur til rættis og er tøkningur. Páll Danielsen sigur frá. Leikarar eru: Erling Eysturoy, Vár Berghamar Jacobsen, Jens Tummas Næs, Gunnvá Zachariasen, Erling Eysturoy og Gundur Mortensen.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Tað gráa eslið. Lydia Didriksen endursegði og Marita Dalsgaard lesur. Dánjal Tavsen ger ljóðmyndiina.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Teir sjey svanirnir. Arnbjørn Ó. Dalsgarð endursegði og Marita Dalsgarð lesur. Dánjal Tavsen gjørdi ljóðmyndina.

Ævintýr úr bókini - Einaferð var tað

Vit hoyra ævintýr í Barnaútvarpinum. Ævintýrini eru úr bókini - Einaferð var tað. Jakob Jakobsen savnaði saman og Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2014. Hesa ferð hoyra vit ævintýrið - Vatndrýladrongurin. Arnbjørn Ó. Dalsgarð endursegði og Hans Tórgarð lesur. Finnur Hansen gjørdi ljóðmyndina.