vit_submenu_uv

Vitello býr í einum raðhúsum beint við Ringvegin. Hann býr sjálvandi ikki har einsamallur, hann býr saman við mammu síni. Og mamma hevur ein nýggjan bil, næstan nýggjan. Mamma er øgiliga bangin um, at lakkið verður skøvað, hon sigur, at tað er tað viktigasta í verðini. Men ein dagin spælir Vitello eitt nokk so gott spæl við síðuna av bilinum, eitt spæl við einum bólti og eini brotnari rívu...

Kim Fupz Aakeson skrivaði, og Sjúrður Gullbein týddi til føroyskt. Jensina Olsen lesur, og Dánjal Tavsen gjørdi ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærarafelags gav út í 2013.

 

Aðrir partar

Vit hoyra søguna "Vitello fær ein fosturpápa".

Kim Fupz Aakeson skrivaði, og Sjúrður Gullbein týddi til føroyskt. Jensina Olsen lesur, og Høgni Fagraberg gjørdi ljóðmyndina. Bókadeild Føroya Lærafelags gav út í 2017.

Vit hoyra um Vitello, og hendan søgan eitur "Vitello fær eina ólekkra gentu". Vitello spælir ikki við gentur, og hendan her, sum er flutt inn í nummar 27 og eitur Kamma, er púra vist ein genta. Ein genta, sum sigur, at hon eigur ein klikkaðan hamstara. Og Vitello hevur aldri nakrantíð sæð ein klikkaðan hamstara.

Tað er Kim Fupz, sum skrivar um Vitello, Sjúrður Gullbein týðir til føroyskt, og Jensina Olsen lesur. Dánjal Tavsen ger ljóðmyndina.

Jensina Olsen lesur

Vitello dámar at síggja filmar um skrappar fýrar í undirtroyggju, sum ikki er bangnir fyri nøkrum, og sum ganga við knívi.
Vitello er eisini ein skrappur fýrur, hann letur seg í undirtroyggju, stjelur ein knív frá mammu og fer út í verðina at banna og tosa ljótt við onnur.

Kim Fupz Aakeson skrivaði, og Sjúrður Gullbein týddi til føroyskt.
 

Vitello býr í einum raðhúsum saman við mammu. Bara saman við mammu. Pápi Vitello er nevnliga eitt bartrog, og hann er ikki serliga nógv hjá teimum. Hann er faktiskt ongantíð har, og tað er irriterandi, heldur Vitello, tí allir hinir dreingirnir hava pápar. Tað er so irriterandi, at hann kemur til at billa vinunum inn, at hann hevur dekan fari eisini ein pápa, sum teir gott kunnu sleppa at síggja. Jensina Olsen lesur, og Dánjal Tavsen gjørdi ljóðmyndina. Kim Fupz skrivaði, og Sjúrður Gullbein týddi til føroyskt.

Vit hoyra um Vitello, og hendan søgan eitur "Vitello ynskir sær ein hund". Vitello fær nógv hugskot, summi eru góð, summi eru minni góð. Hugskotið um, at hann skal hava ein hund, er helst eitt av hansara bestu hugskotum. Men tað heldur mamman tíverri ikki. Hon vil yvirhøvur ikki hoyra talan um nakran hund. Men um tú ikki kanst fáa ein hund, so kanst tú bara vera ein sjálvur.

Kim Fupz skrivaði. Sjúrður Gullbein týddi til føroyskt. Jensina Olsen lesur, og Dánjal Tavsen gjørdi ljóðmyndina.